Send`over nacho`sn

Vi våknet opp til en relativt spennende lukt på rommet. Ved siden av lukten av vadere og fiskeutstyr kom den herlig lukten homo-sapiens sin flatulens etter en chilliegryte med godt med bønner i. Retten er en slager og var etter en lang kald dag velkommen, men den kommer med en viss risiko for redusert inneklima. Nok om det..

Morgenøktene har frem til nå opplevdes som unødvendig og de rapportene vi har fått av de som har prøvd bekrefter dette. Vadestaver med 4-7cm is på og håver som veier 400g har vært oppe å nikket på 3-4 kilo grunnet is. Denne morgenen var dog unik i sin måte med nord-østvinden som banket på døren og 6-8 cm med snø på landskapet ute. Sibir vinden har ikke sluppet taket på Bornholm.

Gårsdagen ble brukt på alle kyststripene, i en panisk søken etter fisk dro vi på østkysten hvor været har stått på som verst i det siste. Logikken er at det er ikke noe logikk i forholdene her nede om dagen så da må man bare gjøre noe «annet». Etter å ha fisket et strekke på 3-4 km med kast i vifteform i varierende lengder og mye trasking i vannet var dog resultatet likt… nada nix på noen i gruppen. En i reisefølget mistet dog det han beskrev som sin «livs fisk» og det er jo trist.

Etter en kaffekopp med de lokale guidene her nede, i går fant vi uansett litt logikk i forholdene. Det vi har klødd oss mest i hodet over, og det som dro oss til øst i går var den vanvittig lave vannstanden. Det virker til å mangle 70-100cm vann rundt hele øya. Det er tilført mye kaldt overflatevann som har dyttet det varmere underliggende vannet ut. Videre har det dratt med seg endel salt inn og for første gang har vi saltinger på hansker og utstyr. Så oppsummert, lite og kaldt vann med høyere saltinnhold en vanlig. Ikke akkurat kjent som kremforhold med tanke på osmose… Vi ser lite byttedyr og tror jeg kan telle totalt 3 lopper totalt…

Jakten fortsetter etter frokost, taktikken er å dekke mest mulig vann med et mobilt fiske der vi er og bytte plasser straks vi har dratt over. Det er uansett trivelig på tur og de vannsklie forholdene fører uansett til at man setter inn det man har i søken på fisken.

Knækk og brækk

Odd A og Nicholas

Legg igjen en kommentar