Hardy Zephrus var en veldig god erfaring for undertegnede,og siden da har Wraith romstert bak i tankene..
Og etter Alt om Fiskes 7# test,så la det resultatet ingen demper på forventningene.
Etter en tur på Nordisk fiskeutstyr ifjor høst,og litt småsveiping på brygga. Var en 9″ 7# ,på reisefot til Østfolds skjærgård.

 

solid tøyfutteral

 

greit å feste flua i….

 

aluminiumstube som beskytter godsakene..

 

Vel hjemme,så blir stangen saumfart etter svakheter og produksjonsfeil. Bøyd og tøyd i stua,korken sjekka ..
Dette er vel standard prosedyre når nytt utstyr er vel hjemme;)
Det er ikke mye å utsette på førsteinntrykket og kvalitet..

 

finish i toppklasse,men er vel mulig med tynnere surringer?

 

Dette er ikke min første Hardy erfaring,så man har forventninger og krav til stenger i denne prisklassen.

Utseendetmessig er stanga nydelig,matt sort finish med røde detaljer. Fuji titan strippingguides etterfulgt av enkle sic recoilguides,som forventet.
Korken er utmerket..og snellefestet er triaxial innlegg,ganske fancy om jeg kan si det:) med dobbel låsemutter for snelle.

 

triaxial innlegg,flott effekt…

 

Materialet på klingen er Sintrix 550,som er Hardys toppserie pr idag. 15 % stivere enn Sintrix 440,som Zephrus er laget av. Wraith 100gram og Zephrus med 107gram…
Kommer tilbake med en liten sammenligning på Zephrus/Wraith 7# senere i sommer….. nysgjerrig på om det er merkbare forskjeller,om jeg klarer å løsrive stanga fra en kompis …Stanga har fungert optimalt gjennom vinteren og våren langs Østfolds kyster….vært med til Møn i Danmark,vårfisket i Bohuslan. Nå står sommer og forhåpentlighvis havabbor på menyen…

 

Ihjæltygd pattegris…

Min favorittline ble ASI 7#,i begynnelsen så føltes den litt «lett» men det var nok mere min elsk til å overline.
I tillegg har jeg brukt Rio Coastal seatrout7#,LTS Zalt 7 og 8# ,Ridge Clear 7/8# og Baltic Seatrout 7#.. men som nevnt ASI lina ble min lille favoritt.

 

ASI intm 7#,lader godt … bruker polyleader for litt ekstra vekt..


Wraith er en stang for de lange distanser,uten tvil.. oppgitt som ultra rask,men den bøyer seg merkbart mer i midten enn man er vant med . Så om man liker stenger med halvaksjon ,og en kjapp topp så prøv denne…rene katapulten;)   Skjønner jo litt hvorfor den vant Alt om Fiskes test,uten tvil en glimrende fiskestang….hadde vært spennende å testet den opp mot Sage’s flaggskip X….

Hardy leveres med livstidsgaranti,til første kjøper,man registrerer produktet på Hardy sine hjemmesider. Gjør man ikke det,må man ha kvittering. Men man må stå for kostnader ved frakt etc selv… men kjøper man stenger i en god butikk,så fikser de ofte frakt etc for deg.  Alle vet jo hvor tungvint tollvesenet i Norge er. Så i mine øyne er det verdt hver krone å kjøpe utstyret i en lokal butikk.

 

 

 

 

Ytre Hvaler

 

Legg igjen en kommentar