Det begynner og bli noen uker siden sistgang jeg hadde noen timer ved fjorden, og fiskesuget er høyt.. Nettopp kikka på siste kartlink fra Odd Arild, og planene er klare for morgendagens heldags I pontongene! Har faktisk ikke sjøsatt den tidligere I år, så jeg kjenner jeg gleder meg greit til og paddle rundt I litt «ukjent» farvann og nyte lysninga og morgenstunden igjen. Planen er og møtes på andre sia av fjorden og bruke dagen rundt larkollen og «lille Danmark», og oppsøke noen plasser vi har sett oss ut på kartet. Forholdene som er meldt er mildt sagt nydlige, med svak sønnavind og lettskyet vær!

Vi skjønte tidlig at sola stod opp lenge før hva vi snakket om kvelden før, så vi slapp å få med oss lysninga med andre ord.. Men forholdene var som meldt midt I blinken, og vi gliste fra øre til øre begge 2 der vi putra utover mot lille danmark fulle av trua 🙂

Odd Arild passerte meg med et par hundre meter før han startet og kaste, og jeg tror ikke det tar mer en et par kast før det er fast fisk I skuta til «Mr Gadget», og dagen er I gang!! En fin, men noe farget 800 grammer er dagens første. Like etter ser jeg fisk I overflata rett utenfor  kastehold, og jeg stripper fort inn forrige kastet og kommer meg i posisjon! Alt går akkurat som det skal, og fisken banker på reka og jeg er i gang jeg og 🙂

En blank fin fisk på snaue 600 gram er en kjapp tur innom før den svømmer deilig tilbake.

Strømmene stryker forbi og rundt den lille halvøya og pålandsvinden pusher de inn mot land. Vi sitter som plummen I egget og kaster et par timer her og ser fisk oppe jevnt og trutt, men foruten endel hugg og et par fisk mistet blir det ikke noe mer..

Vi putrer videre og fisker av noen andre skjær som ligger like I nærheten. Erland dukker nå også opp og henger seg på. vinden har I mellomtiden snudd om 180 grader, og kommer nå kaldt fra nord. Tåka kommer også utover fjorden, og forholdene gikk plutselig fra perfekt til heller labre.. Men vi koster på et par timer til og jeg lander en på rundt 800 gram, før vi tar en pause på land med et lite bål og noen ostegrill!

Mr Gadget aka Odd Arild har fått fingra I noe nye greier fra DJI som han rigger opp. Fett med time laps!!

Etter en digg pause da tåka lette og sola titta frem så ligger fortsatt strømmene fint mot land slevom vinden fortsatt kommer nordfra.. Vi fisker av strekket rundt lille danmark en gang til, og jeg og Erland fanger en hver og er bortpå noen.

De store øyene på utsia har sett spennende ut tidligere når jeg har vært her, og nå er det jo ikke noe problem og komme seg ut, så jeg og Odd Arild bestemmer oss for og gjøre oss litt kjent. Masse spennende plasser, så vi angret ikke på runden, men fisket var like tregt her ute med unntak av en liten en til på meg.. Vi fisker av plassene vi passerer innover og møter opp med Erland igjen som har fått en til på rundt 800 gram og mista en «fin» en. Klokka nærmer seg 17 og det begynner og bli greit etter lang dag I sur vind. Jeg fanger enda en før vi gir oss, så jeg skal absolutt ikke klage etter 4 fisk, selvom ikke størrelsen var stort og skryte av.. Vi ender til slutt på 7 fisk på 3 mann etter nesten 12 timer på vannet, så fisket har vært langt ifra top notch, men det har vært en fantastisk dag uannsett I godt selskap 🙂 Håper det ikke blir lenge til neste gang pontongen skal på vannet!!

Knekk&Brekk

-Stian

Legg igjen en kommentar