Imitation game…

Havabbor boksen min er ikke et sammensurium av diverse mønster, men noe variasjon er det. Det meste i HA boksne er brisling imitasjoner, men bundet med materialer med litt forskjellige egenskaper. Mye inspirasjon og råd har det selvfølgelig vanket fra capt`n Kabbe, men når noen har tråkket stien før deg kan man jo bare følge sporene. Har selvfølgelig gjort noen tapre forsøk på noe revolusjonerende på fluefronten, men er ikke lett å komme med noe «nytt» lenger.

Clouser with a twist er den flua som ga meg min første HA og har siden da hatt en fast plass i boksen. Clouseren kommer på i litt grumsete vann og hvis jeg ønsker å komme litt dypere fort. De største HA`ene i 2016 sesongen tok på litt dyp og en clouser etter jagingen hadde gitt seg. Ved at alt er bundet på toppen av fluen har den en voldsom stupende gange i vannet og har en kraftig signatur. Er jeg i tvil på hva jeg skal fiske med, kommer denne på.

 

Runars deceiver er en fenomenal imitasjon og er meget natur tro. På første tur i 2016 fisket Runar denne og jeg clouseren, og det ble nesten en prinsippsak å ikke bruke denne. Når jeg derimot senere i sesongen  satt der med en rett stang og Runar hadde flex, så krøp jeg til korset. Det svarte i stanga relativt momentant. Etter det så ble dette førstevalget og den står for minst 50% av fangsten i 2016. Jeg binder de nok litt vell "lubbne" men det har funket så OCD`n tillater ikke en slanking av flua ettersom den har levert. Fisker den under alle forhold og har toppen av ryggen i noen variasjoner som mørkegrønn, grønn, chartreuse og gull/grønn(bilder i bunn av artikkelen). Farge valget er derimot stortsett grønn/mørkegrønn men de andre variasjonene kommer på ved lav vanntemperatur.

Steve Farrar blend baitfish er også en slager. Det er fortsatt de samme fargene som gjelder. Hvit, rosa og grønn, og jeg liker litt store øyne på alle fluene. Etter å ha sett en brisling eller to så har jeg alltid lagt merke til øynene der de spruter ut av vannet i et håp om å redde sitt eget skinn. SF blend kommer som regel på når vannet er som klarest, og de får en fin gjennomsiktig dus silluetthe. SBS på denne kommer i løpet av uka.

Som sikkert fler har lagt merke til på SBS`er og bilder så har Stian en greie for natur-matrialer og spesielt grevling. Jeg for min del bruker jo litt natur-matrialer men bruker mest syntetisk eller en god kombinasjon. Ettersom jeg er mye ute med Stian har jeg derfor laget plass til noe som ligner på det han fisker mest med. Kjipt å se han ha flex å måtte be om å få en flue 🙂 OCD`n min slår uansett inn hvs jeg fisker med noen andres fluer… blir liksom ikke det samme..Stian fisker lignende flue uansett forhold…

 

En annen nyvinning i år er en superhair silverside som jeg i utgangspunktet har bundet til stripers i Maine. Det er på kanten til å være en sluk, men Runar dro faktisk en makrell på denne i slutten av december i 2016… kan da være den har noe for seg, men ser for meg at klart vann er der den vil komme på. Den får uansett en meget transparent hale og fleye foil kroppen er særdeles blank.

 

 

Psudo flatwing kom også tidlig inn i boksen. Den svarte versjonen har levert det jeg har fått av HA etter mørkets frembrudd, men det skal sies at jeg ikke har fisket mye etter det blir mørkt. Har den også i grønn og blå, og den har en leken gange i vannet. Jeg har noen med dumbeleyes for å få litt coluser gange, og setter tidvis på en cone foran for å presse mer vann. Absolutt en fiske fanger og kommer for på etter Runars deceiver.

Jeg fisker stortsett med en SAGE METHOD #7 med intemediate og synk liner. Mer om linevalg og fortom kan du finne her:

Tanker og liner til kystfiske.

 Ved en titt i boksen så  er det lett å se hva jeg velger å ha med mest av. Jeg har 4 Runars D på anabole steroider, og 10 normale med litt forskjellig farger. Helt klart den viktigste flua i boksen. Jiggy er nr 2 og SF nr 3. Etter dette er det magefølelse som styrer, men da har jeg noe å velge i 🙂

Jeg har bevist latt det stå igjen litt plass i boksen og der setter jeg våte og brukte fluer for å unngå mer fukt i boksen en nødvendig. Etter en tur tar jeg de fluene jeg har brukt i en kopp og setter de under springen for å skylle de grundig før jeg tørker de i en åpen boks. Tror jeg forbrukte 2 deceivere på hele 2016 sesongen og ikke noe rust på krokene. Ellers raske inntrekk og mr.Bass står ofte nærmere land en man skulle tro!

Stay Frosty!

-Nicholas

 

Legg igjen en kommentar