Linekurv er et must for de fleste kystfiskere her nord,og alle har vel noe å utsette på sin favorittbalje.
Enten er den for tung,klumpete eller at man kakker neven i kanten,ikke unngår man floker heller. Men når sant skal sies ,så kan man jo prøve seg uten kurv.. tipper de fleste finner tilbake til kurven ganske kjapt:)
Men har utviklingen av linekurver stått i stil med annet dilldall i fluefiskets verden? Kan vel ikke påstå det…Orvis sin kurv har vel vært den *feteste* og dyreste på markedet. Og mulighvis den beste? Men opplevces tung og den harde kanten er nå der..
Man har jo åpne linekurver med kun kjegler,typ flexi stripper men disse slo vel aldri helt igjennom her..Jeg syns ideen var god,men den var litt liten og vindutsatt..
Selv har jeg likt C&F Outrange sin gedigne kasse,lett og dyp .. vind er alltid et problem,så jeg liker litt dybde. Men så har vi det med størrelsen da.

Nå har det kommet 2 nye varianter..
KetteGear Baskette og Futurefly Coastal….. kan de tilføre noe nytt til kystfiskerne?

Det første jeg la merke til er prisforskjellen,999,- for Baskette og 599,- for Coastal..
Begge kurver har neoprenbelte,noe som er et fornuftig valg.. Begge er utstyrt med drainhull,ved ekstremvading eller høye bølger. Og de flyter…. Baskette kan man visst flyte rundt på,uten at man fikk testet det:)

 

Baskette sin bøtte fremstår som solid og drøyt tung. Nå sammenligner jeg med  Orvis sin kurv,da de er i samme prisklasse . Og mange mener Orvis har den beste kurven..  Baskette fremstår som betydelig tyngre ihvertfall..
Den er produsert i skum,flyter og har et solid ytre skall.. prosessen kalles visstnok Reaction Injected molding,er du intressert, så kan du lese mer om det her:
http://www.kettegear.com/blog/

Men disse luftboblene i prossessen lager *sår* på det ytre skallet. Og det er noe jeg ikke forventer på en linekurv som legger seg i toppen på prislistene. Ser rett og slett uferdig og slurvete ut,men skal visstnok ikke bety noe for kvaliteten på kurven.

Og den medfølgene magneten,som man kan bruke til å feste fluer. Tanken er god,men plasseringen syns jeg ble feil. Normalt har man kurven full av line ved fluebytte,og da burde magneten være høyere opp foran på kurven. Og ute av veien for noenogtyvemeter med line…. Så den ble lite brukt..
Men ideen med linelås er bra,spesielt om man beveger seg mellom plasser.. forhindrer at linen blåser ut av kurven eller henger seg opp i busker.

 

Linelås er et pluss,men å få fluen til å sitte på magneten i midten nærmest…tja?

 

Kurven fungerer greit ved fiske,men er betydelig mindre enn Orvis sin. Det syns jeg var et problem,dunka ofte fingrene i kantene. Jo lengre opp jeg måtte ha kurven ,desto mer ble det merkbart.
Ofte liker jeg å ha kurven lengre ned på hoften,dette var problematisk med denne kurven. Tyngden gjorde rett og slett at jeg måtte dra den opp med jevne mellomrom,eller stramme neoprenbeltet hardt.  Med påfølgende sirkulasjonsvikt… Passformen på Baskette falt heller ikke helt i smak hos undertegnede,liker en litt mer oval form..føler det sitter bedre.En liten ting til er at sømmen på beltet ser litt skrøpelig ut,blir spennende å se holdbarheten der..

Alt i alt ,så er dessverre denne kurven en skuffelse. Tung og liten..

1 søm på beltet?

 

Betydelig mindre enn Orvis..

 

BAskette er en god sitteplass:)
Skumplast,spagettiringer av gummi…. og velcro belte…

 

Futurefly har produsert en kurv som er laget av skumplast,og veier knappe 200 gram. Myk og føyelig,noe man setter pris på når man er lei av å kakke fingre i harde plastkanter.
Materialet suger ikke til seg vann i bruk,en fordel siden man ikke trenger mer vekt enn nødvendig.
Tryner man i fjæra så lander man mykt,og den er lett å forme tilbake til sitt gamle jeg. Tryner du derimot på en plastbøtte ,så går den enten i tusen knas ,eller så lander du hardt. Regner med at jeg ikke er alene om å Oppleve det.
Baskette går forresten ikke i tusen knas,solid kasse det der….

Skumplasten kan man tøye og bøye i alle mulige retninger,den retter seg bemerkelseverdig kjapt tilbake til utgangspunktet. Hvordan de sammenlimte delene holder er ikke godt å si,men etter en god del bruk ser den ennå ny ut.

Coastal festes med velcro borrelås,genialt og enkelt. Lager man en ekstra borrelås på ryggsekken,henger den der når man beveger seg fra A-B… plastbøtta har en tendens til å henge litt i veien.
Hvordan denne borrelåsen vil fungere om et år eller 2 vites ikke,men borrelåser har jo en tendens til å svekkes. Finnes det nye å kjøpe?
Kurven har dreneringshull ,kjekt siden den er åpen i front og utsatt for litt bølger om det vades dypt. Virker heller ikke som det er mer problemer med linen enn med en lukket bøtte,ikke blåser linen ut heller..men bølger kan lage kaos…

En ting man må vurdere er å kjøpe anker,blåser det litt friskt,og man legger fra seg kurven…. så kan man ha en liten løpetur foran seg.. og da bør fiskekompisene ha kamera klart..
Jeg må vel si at dette nok er kurven jeg vil bruke i fremtiden.. kan ikke se en grunn til å drasse rundt på de tyngre plastbøttene mer..

De gummispagettiene er bare presset ned i et hull i skumplasten,kanskje en dæsj tec-7 vil være lurt etter en stund?

 

Tja,noen som har opplevd dette? Men må innrømme at kurven gjør en god jobb,lite linesurr. Såpass stor at det ikke ligger store kveiler på utsiden.
Kvelden siger på….

Legg igjen en kommentar