Som alle kystfiskere garantert har opplevd, så byr høsten og vinteren på mer en bare god stemning etter noen timer langs fjorden. Jeg personlig hater og ha noe særlig på hendene når jeg skal denge i timesvis med fluestanga, så dette blir jo ett tips utifra hva jeg liker sjøl og ikke nødvendigvis hva dere liker..

20161127_21181620161127_21184120161127_211856

For ca 1 måned siden når jeg var innom Nordisk så fikk jeg øye på noe som så vedig interessant ut. Jeg tok de ned fra hylla og testet de på, og tenkte kjappt at dette kunne passe meg godt. Som jeg skrev så liker jeg dårlig og ha på meg noe som fjærner følelsen med lina, så tidligere har jeg brukt engangshansker og Simms ullvanter uten finger, noe som har funket bra for min del gjennom hele vinteren. Engangshansker forhindrer at mann hele tiden får kaldt sjøvann på handa, og selvom mann svetter endel i disse så holder de faktisk godt på varmen syntes jeg og de tar bort minimalt av følelsen med stang og line! Viktig at de ikke er for stramme, men heller litt store!

20161127_21163420161127_21153220161127_211527

Fordelen med disse Patagonia «mansjettene» er at fingrene er frie hele veien og handflata er så og si helt åpen, noe som igjen gir meg muligheten til og beholde samme feeling som når jeg ikke har på noen ting. De er også relativt lange, så de holder deg var til godt oppunder vannlåsen på jakka.

20161127_213159

De er laget i 2,5mm tykk neoprene med et vaffeelmønstret for laget av resirkulert polyester. De sitter veldig godt på handa ved hjelp av hullet mann stikker tommelen igjennom, og de er varme!! Faktisk såpass varme at sist jeg var ute i et par minusgrader så matte jeg ta de av mens jeg flyttet meg for og få luftet litt 🙂  Dette blir jo igjen noe individuelt utifra hvor fort mann kjenner kulda på hendene! Samme dagen startet jeg med engangshansker under, men de matte jeg ta av etter bare en halvtimes tid. Med andre ord, så tror jeg dette kan bli en vinner utover vinteren når kulda for alvor setter inn! Prisen er heller ikke avskrekkende og de ligger på 299,- hos nfisk.no

http://nfisk.no/klaer/hansker/patagonia-homepool-fingerless#&variation=708557

Vel anvendte penger for følelse i fingra, så hvis dere kjenner dere igjen i noe av det over kan jeg annbefale å ta en titt på disse her! Nicholas falt også for fristelsen til og teste disse, og han er av samme oppfatning som jeg har angående dette produktet.

Knekk&Brekk i den kalde fine tia.

-Stian

 

Legg igjen en kommentar