God flua!

Man kan ikke annet å bøye seg i hatten for dette mønsteret av Runar Kabbe. Jeg fisket innledningsvis utelukkende med clousere etter havabborren i starten av sesongen, men da jeg bevitnet min første HA jaging og etter de første 5-10 sekundene der haka lå i vannskorpa og kastearmen var midlertidig lam forstod jeg hvorfor Runar bandt på denne flua hver gang. Når den sorte og røde ledningen i sikringsboksen på toppen av nakken endelig fikk forbindelse med batteriet som drifter blenderen mellom øra mine, gikk det opp for meg at den er slående lik en brisling. Jeg la merke til de store øynene på denne stutt-tjukke 8-10cm krabaten som var mer over vann en under i det plogen av en havabbor lå rett bak. Jagingen var riktignok over før hodet mitt var «on-line» igjen, men jeg dykket ned i boksen og fant frem deceiveren og vippa den i vannet.

Noen få kast senere spruta det brisling langs en fjellvegg der de gjorde et tappert forsøk på å bli «fjellklatrere» for å komme seg unna Billy bass. Jeg hadde lina i lufta og fikk presentert flua 2 meter foran brislingen og på første inn-trekket sa det pang. Etter dette har Runar`s deceiver vært førstevalget og levert på nesten hver tur.

img_3183Jeg binder den vesentlig tjukkere enn orginalen og merket ikke noe negativt med det i sommer. Har fisket med en synk 4 line etter bass i store deler av sesongen, men da jeg gikk over på intermediate mot slutten la jeg merke til det Runar nevnte kunne bli et problem. De hadde en tendens til å flyte litt i toppen av vannskorpa før de gikk ned ved første inntrekk. På ingen måte krise, men de sekundene hadde fort blitt til år om det var jagende bass i nærheten kan jeg tenke meg. Jeg har derfor bundet noen som er som denne og noen litt tynnere med 3 innbindings-punkt, bak, på midten og ved krokøyet. Metoden er uansett lik, så mestrer man den ene så mestrer man den andre. Det VIKTIGSTE med denne flua er første innbinding over og under. Vær nøye med fordeling av materialer og før tråden helt tilbake til enden av mothaken(innbindings-punktet). Dette hindrer «tangeling», noe jeg sjeldent til aldri opplever med denne flua. Metoden denne flua bindes på kan brukes med mange andre materialer også, og gir imitasjonene en overlegen 3-D form i vannet!

Håper den faller i smak!

Stay Frosty!

-Nicholas

Legg igjen en kommentar