Hjortehår….

img_8922Som tidligere nevnt binder jeg også djevelskap til «the darkside» fisket mitt. I sommer kom jeg i en situasjon der jeg ikke hadde store nok fluer i boksen. Arten grandis var i farta og vårfluene startet opp som små pontonger over lå i plan over hele vannet. Når jeg kom hjem fra turen var det rett på Nordisk fiske og handle krok og hår og i den prosessen fikk jeg noen tips av Svein Rødbergshagen på caddis mønster.

Men nok om det der tørr-flue tullet… Hjortehår flyter men om lina synker så kan jo det gi ganske kul gange i vannet. På denne flua har jeg medium dumbel eyes for å i det hele tatt få flua under vann, men jeg har sett den bli bundet med bead-chain eyes og litt forskjellig. Mønsteret på denne så jeg i en eller annen bok, og har også brukt mønsteret på streamer-fiske i elv etter ørret/harr. Den funker der også…

Det ikke noe bindeteknisk underverk, men det tar litt tid å finne triksene med hjortehår. Forklaring er i filmen, MEN ikke vær redd for tette surringer. Det var det jeg gjorde feil i starten…. Jo tettere surringer jo bedre blir de synes jeg. Zonker strips og hjortehår kommer i mange farger så her er det hvertfall bare å mix`it up!

Stay frosty!

-Nicholas

 

Legg igjen en kommentar