For mange herrans år siden, I mitt fluefiskes «barndom», var trikset å legge jakka over lyngen på hardangervidda. Noen år senere, kom en genial sak på markedet for fluefiskere, gode nyheter for de som hadde brukt opp banneordene tildelt i dette livet:: Linekurven så sitt lys. Vi startet med å lage linekurv av Ikea krakker, lærbelter og tec7 limtupper. Når vi fort så verdien av «bøtta», så spanderte vi på oss en mer fænsy variant, jeg valgte stridsvogna, den ubestridte vinneren gjennom tidene:: ORVIS sin. Det er den jeg fortsatt bruker, og den skal ha en ting…. den tåler hva enn pokker du velger å gjøre med den. Mange timer har jeg sittet på den & speidet etter vak, drukket kaffe, jeg har ligget oppå den, skjelvende i fosterstilling, etter å ha mistet drømmefisken. Hadde den vært litt større, kunne vi brukt den som atom bunker… Men nok om det, nå er det over til the «innovation group» & field testing.

img_2212Danskene har kommet med en «revolusjonerende» linekurv::Futurefly Coastal:: veiledende pris i det kalde Nord 599,- Bøtta er ikke lenger en stridsvogn aka Orvis, eller en sprø plastbit aka «de fleste andre», men laget i ett fleksibelt foam materiale. Utførelsen er forholdsvis pen, & de sveisede overgangene er pene (vi har gitt Baskette mye pepper for finish). Beltet er stretch, noe jeg elsker!!, men dette er en smakssak. Line kurven festes til beltet med borrelås, og om du setter deg på den, så kollapser den totalt, men når du reiser deg igjen… så poff.. like fin (har testet). Så kommer vi til det som er syyykt fett. Line kurven veier inn på kjøkkenvekta hjemme til 112 gram !!. Legger du på beltet, klokker den inn på akseptable 204 gram. Til sammenligning så veier Orvis kurven med belte (jeg bruker patagonia vadebeltet) 752 gram.

I felten har jeg kun testet den en dag, så dette er bare førsteinntrykk. Borrelåsen systemet sitter veldig mye begopr0451-00_02_07_23-still004-2dre enn hva jeg forestilte meg. Under dyp vading, bretter kurven opp langs kroppen, & bølgene til flatfyll båten (Stena Line) klarte ikke å slå den av. Jeg er også overrasket over hvor godt lina «fanges» av «fluebindetubene» som stikker opp overalt. Det eneste jeg har merket meg som negativt til nå; om jeg legger kurven helt på venstre hofta & kaster med høyre armen, blir det litt friksjon. Men det er uansett marginalt i de testene jeg har gjort til nå. En ting jeg kan se som ett stort pluss for «titanic» vaderne, er at det er veldig enkelt å rive løs kurven & bære kurv, line & stang i en hånd, for å komme seg ut på den ytterste steinen på rullesteins kysten.

PROS:

 • Lett… j»$%ig lett (totalt 204 gram, kurven alene 112gram)
 • Borrelåsen har vist seg å tåle det jeg har utsatt den for til nå
 • Å slå en kald hånd i den, er ikke på langt nær så vondt, som på de andre 🙂img_2211
 • Materialet virker veldig solid, til tross for fleksibiliteten
 • Pen finish (å fargemessig perfekt mot pattaguzzzzi)
 • Holder lina godt på plass
 • Pris (599NOK)
 • Stanga ligger trygt, godt & mykt i den
 • Stretch belte

CONS:

 • Den kollapser som ett korthus, når du sitter på den
 • Vi får se hva den tåler under mer ekstremt føre
 • Litt mer friksjon i denne enn Orvis

 

Jeg skal absolutt teste denne kurven videre, og er ikke redd for å anbefale den.

Skal komme med mer utfyldende rapport, når den har vært gjennom de fleste forhold

 

Rock- On /oa

Legg igjen en kommentar