Da har jeg surret sammen en liten sbs til, og denne gangen er det av en flue som har blitt fast innventar I boksen min.. Denne enkle saken var vel den flua som ga meg flest fisk I fjor og våren I år på jakt etter sjøørreten, men også kanskje den jeg brukte mest 🙂

20161019_004115

Det hele starta en gang på våren I fjor da jeg var en tur på hurum. Jeg hadde fiska av et strekke på ca 1 km, og vært igjennom alle de faste fangefluene jeg vanligvis bruker uten noe mer enn et par lugg og raportere… Jeg var egentlig mer en mett på dårlig fiske og surt vær etter omlag 5-6 timer med kasting da jeg satte meg et endepunkt før hjemreise, på en stein stakk opp av vannet. Jeg titta ned I flueboksen på jakt etter en åpenbaring, men I stedet så fant jeg en liten og tynn flatving sak jeg hadde bundet noen dager I forveien. Flua blei festa og ut på steinen bar det for noen siste kast uten noen form for optimisme for at noe skulle skje..

På første kastet lugger det.. På andre kastet lugger det.. og det samme på de neste 4-5 kastene! Jeg kjente det var fisk, men de ville ikke ta. Så husket jeg at jeg hadde att med meg noen cones til og tre på flua, og det kombinert med et raskere inntrekk gav meg en av de kuleste turene jeg har hatt der ute!!

12 fisk fra ca 600g til 1,2 kg, minst like mange mistet og hugg på nesten hvert kast over en periode på kanskje 1 time før det gav seg, gjorde at jeg fort fikk litt trua på dette mønsteret 😉 I ettertid har den gitt meg fisk når andre fluer ikke har gitt, men det er igjen en flue som har fått mye tid på enden av fortommen! Dere kan selvfølgelig bruke en annen pels eller syntetisk matriale I vingen på flua, men jeg bruker grevling I mange av mine fluer da dette er et flott transparent matriale I vannet! En mellomting av selull og isbjørn hvis jeg skal plasserer det et sted!!

20161020_211945

Til venstre på bildet over ser dere hvordan jeg bandt den I starten. Jeg hadde litt problemer med at den hang seg opp for lett, og prøvde da å binde den på en krok med kortere skaft slik den er til høyre. Dette løste plagene og slik jeg binder den nå ser dere under.

 

Håper dere liker den og send gjerne en tilbakemelding om dere fanger noe på den 🙂

 

Knekk&Brekk

Stian

 

Legg igjen en kommentar