Runar`s Kuttling.

Tidlig i min karriere som fluefisker i saltvann og etter en dag ved fjorden med lite flex i stanga dro jeg heller oppgitt inn til nordisk fiskeutstyr for å lire av meg litt frustrasjon til Runar Kabbe. Jeg hadde sett flere SØ jage inne på grunnene og kunne se de ta en micro liten gul/brun fisk som desperat flyktet innover sandbankene og totalt ignorerte min versjon av Runar`s CDC reke. I retrospekt så vel mine første CDC reker ut som gås uten puls på krok… Uansett, det tok ikke mange sekundene før jeg fikk svaret på hva det var. Noen dager senere var jeg innom igjen og da hadde Runar tatt med noen eksemplarer av den imitasjonen han brukte, og noen timer senere falt en blå-kopi av kuttlingen av stikka mi.

Hvis vi kjapt oppsummerer «billig og enkelt» segmentet frem til nå, så har vi bundet loppe, krill, reke, en SØ deciver, en HA deciver og en liten kuttling. For alle praktiske formål så kan man nå fylle boksen med disse i litt foskjellige farger og dra til nærmeste saltvanns-pytt å håpe på å møte på en fisk. Forhåpentligvis har noen av dere lekt litt med forskjellig materialer og laga noe eget baser på de teknikkene vi har vært igjennom også!

De kommende SBS`ene er ikke noe mer «utfordrende», men litt andre materialer og litt mer ting å tenke på pr mønster. Håper dere kaster dere ut i det og prøver dere frem! Hadde jeg hatt bilder av mine første versjoner av det som kommer på SBS fremover, så hadde jeg nok vært representer i «the hall og shame». Heldigvis er de fluene mystisk forsvunnet og det finnes dessverre ingen dokumentasjon. Jeg «leker» fortsatt med materialer og mønster for å kanskje «finne på noe nytt», jeg binder også masse jeg aldri bruker men som jeg har sett på bilde/sbs og synes ser kult ut og vil prøve på.

Jeg fascineres av imitasjonsdelen av både binding å i praktisk fiske. Runar har vært særdeles behjelpelig med å dele sine mønster, tanker og teorier. Derfor er mye av det jeg binder og bruker i mitt fiske basert og inspirert av det han har delt gjennom sine erfaringer. De fleste mønster jeg fisker mest med har «Runar`s»-før navnet på mønsteret. Stortsett all denne informasjonen har jeg også hørt på havabbor og sjøørret filmen, samt binde-beskrivelsene på ekstramaterialet. Ikke et dumt sted å starte om man er i startgropa på fluefiske-reisen/livsstilen.

Har testa en «ny» vinkel på kamera på de neste SBS`ene. Hadde satt stor pris på en tilbakemelding på hva dere som ser på de synes er best. Filme mot meg, eller fra meg? Jeg ser noen fordeler og ulemper med begge, så flott om dere kan ta dere tid til å gi deres mening!

Stay Frosty!

-Nicholas

Legg igjen en kommentar