Min første sjø-ørret flue!

Nok et mønster som er blå-kopiert av Runar Kabbe, men dette mønstret er simpelthen overlegent. Det kan tenkes at det er fordi Runar`s CDC reke i rosa ofte er det jeg binder på først og fisker mest med etter SØ, men det viktigste er å fiske med noe man har tro på. Dette mønsteret har jeg har tro på, og ikke minst synes er artig å binde. Måten dette reke-mønsteret er bygget opp på har vel også lagt grunnlaget for hvordan jeg bygger mange av de fluene jeg binder. Det er lett å gå i fella, og tro at den blir flottere med mye CDC. Det var ingen spøk da jeg sa min første CDC reke så ut som en gås uten puls, og den burde vært utstyrt med et anker for å få den under vann.

img_0401 Etter kyndig veiledning av Runar så har jeg etterhvert evnet å redusere mengden CDC, prøvd litt forskjellige materialer i ryggskjold og følehorn osv men jeg synes den tar seg godt ut med crystal flash og body-stretch. Jeg binder disse primært på ahrex NS150 og har gjort siden de krokene kom, men før det var det owner kappa og gamakatsu f-314 det gikk i. Først nå i senere tid har jeg begynt med dubbing for å forme en kraftigere tapering på flua, og det var etter en tanke/teori utveksling jeg hadde med Runar der jeg kjøpte argumentene for.

Det kommer nok noen fler SBS på det mønsteret her i foskjellige farger osv etterhvert, men dette er en MÅ ha flue i boksen min.

Stay frosty!

-Nicholas

Legg igjen en kommentar