I.D-Deciver

Vi fortsetter i «billig og enkelt» segmentet med nok en deciver, men denne gangen bygger vi bakkroppen med ICE dub. Teknikken som brukes her kommer jeg tilbake til på en av mine favoritt fluer etter havabbor, nemlig Runar`s Deciver. ICE dub opplever jeg som vesentlig lettere å jobbe med, så det er en grei måte å trene på å lage en sylinderformet kropp. I.D-Deciveren er også bundet på en Gamakatsu F-314 #4 krok så den er vesentlig mindre Den passer nok bedre på sjøørreten, men drar du den foran nesa på en bass så tror jeg det smeller greit på denne også. Har også bundet disse på Gamakatsu F-314 #6 krok som blir mini fisk!

img_3173Som alltid, legg merke til teknikken det er den som er viktig og prøv dere frem med forskjellige materialer om dere ønsker. Vingen har jeg laget av alt mulig av kunstfiber og naturlige materialer men jeg synes de syntetiske materialene gir flua finest form i vannet.

«Less is more» er ofte sakt i fluebinding og det gjelder her også, bind inn sparsommelig med ICE dub i halen og gjør fibrene kortere og kortere etterhvert som dere binder frem for å få «torpedo» formen på flua. Binder man for tett så mister man bevegelsen i flua, og jeg for min del tror bevegelsen er viktig.

Håper det faller i smak!

Stay frosty!

-N

Legg igjen en kommentar