Send`over hoftekremen aka majonesen!

Reker etter sjøretten er giftig og det finnes et hav av versjoner/variasjoner osv osv, MEN det er faktisk ganske så lik binde-metode på dem alle på. Man kan selvfølgelig binde super tekniske vidunder av noen reker som er så lik ekte varer at de fort ender opp i kjelen eller på brødskiva. For min del synes jeg at det i starten var «krunglete» med mye materialer og ryggskjold som ble holdt nede av en monotråd som skulle gjennom noen runder med hackel eller lignende, og hadde en lei tendens til å dra alle matrialene over kroken så hele faenskapet gikk skeivt i vannet.  Derfor ble jeg overlykkelig da jeg fant en dubbing reke beskrevet en plass! Husker ikke hvem, hva, hvor og/eller hvorledes jeg kom over det, men endelig kunne jeg binde noe jeg hadde tro på og som så bra ut i og utenfor vannet.

Etterhvert som et snev av ferdigheter har kommet på plass, så har jeg bundet mye reker i mange forskjellige variasjoner og varianter. Synes det er artig å binde reker, og det som var «krunglete» og frustrerende er nå erstattet med artig. Hvilke reker har jeg i boksen i dag?! Jeg har primært 3 varianter og hvilken type avhenger av størrelse. På krok #4 er det pattegris, #6 er det Runar`s CDC reke(den jeg bruker mest) og på krok #8 er det dubbing reker. Uavhengig av mønster så er det rosa, grønn og hvit/tan jeg definitivt bruker mest. Hva tenker jeg på når jeg binder reker?! Jeg vil ha 2 farger som står i kontrast til hverandre i hodepartiet, jeg vil også ha en gjennomsiktighet i flua. Av kroker så har jeg vært innom mye, og vet ikke hva som er «best», men Gamakatshu F-314, Owner kappa, Partridge salt cs54 har jeg bundet endel på. Etter Ahrex dukket opp så har jeg bundet mye på deres shrimp krok NS150 fordi jeg liker formen på kroken og synes den gir en flott profil, samt at den er litt grov og synker fint i vannet.

Kommer som sagt tilbake til litt mer «utfordrende» mønster, men dubbing reka er et must i «cheep and simpel»-kategorien jeg legger ut om dagen! Tror jaggu det er en Ice-dub deciver rett rundt hjørnet også…

Test ut farger og materialer, Sel ull reke?! hmm…

Stay frosty!

-Nicholas

 

PS:

Jeg «forsker»med ghost hair om dagen, men er ikke helt i mål enda…

Legg igjen en kommentar