Pategonia-tika-masala!

Dagen før dagen ble det servert Tika-Masala fra den lokale sjappa i storbyen. Det er absolutt godt det, men har en tendens til å ha en bi-smak dagen derpå. Lite gjennomtenkt med andre ord…. Men nok om det… for nå.

img_0239Har de siste uke vært på farta med jobben og klemte inn en helg med jakt mellom slaga. To uker er altså gått siden sist tur og jeg har notert med nordaværet som har holdt et jevnt press de siste ukene. Må vell innrømme at jeg har tenkt at det har vært helt ok at det har herjet når jeg uansett ikke kunne fisket, men planen var jo at det skulle gi seg denne uken. Det har det da altså ikke gjort!

Jeg hadde null tro på dagens tur primært på grunn av konstant nordavær de siste ukene, men også på grunn av de voldsomme temperaturendringen i havet. Sist jeg var ute falt det fra 18 til 16 på en natt, og ryktebørsen har meldt om 13 og 10 grader den siste uken. Jeg har blitt solbrent på en gråværsdag før jeg, så alt kan jo skje selv om man ikke forventer det. Har vel utbrodert om en fluefiskers noe forvridde sinn når det kommer til blind optimisme innen for fiske før, så skal ikke utdype noe mer.

Jeg får sparka meg ut av seng, stabla sammen det jeg trenger for å overleve en dag på sjøen, pakka meg inn som michelin-mannen og vagla ned trappene som en gås. Yr har spådd at vinden som river i bilen og de tunge grå skyene skal forvitre innen noen timer, sikkert som banken så her er bordet dekket.

Synet som treffer meg når jeg skal sette ut pontongen får meg til å revurdere hele greia…. jeg har hørt om lavvann, jeg har sett lavvann, men dette er noe annet. Jeg mister nesten motet, men ofrer 0,5l med imsdal til Neptun og sper på med en liten papirpose salt fra Mikky D. SÅNN, nå er det nok vann.

Selve turen er ikke noe å skrive hjem om, så skal ikke gå i detalj. men kort oppsummert: Slalåm mellom hummer-teiner som er plassert over alt, 11 491 kast og 10 timer senere gjør jeg opp regninga. 4 SØ, 1 Laks?!, 2 makrell (ny pers på største og minste), og en håndfull napp av type irriterende nysgjerrig SØ. Jeg fisket ALLE plassene jeg har møtt på mr.Bass før. Det er mange plasser, så etterfylte drivstoff på min super-rapido 4HK motor 3 ganger og føler jeg dekket hele fjorden. Jeg var innom 3 forskjellige liner av div synkegrader, alle bænkersfluene og tror faktisk ikke jeg kunne gjort noe annerledes. Eller, jeg kunne ikke ha spist Tika-Masala dagen før…Det har vært kaldt men har gjennom hele dagen hatt en bobling i magen som har resultert i jevnlig flatulens(fancy ord for fis) som har vært varmende… nok om det… for nå.

Det at jeg ikke møtte på bass er en ting, men den forfatningen ørreten jeg kom over var i er ikke greit. Ingen av de var spesielt livlige og de var fulle av lus. Det var 6+ lus på en 150g ørret som tok en 8,5cm lang tjukk deciver. Det var minst 6-9 lus på ørreten og laksen. Har vært borti en fisk med lus før, men ikke så mye så tett på alt jeg har fått… Det er meldt inn med bilder, men jeg blir litt bekymret. Del gjerne på vår FB side om dere får lignende fremover.

 

image2 image3 image4

Jeg nekter å godta at HA sesongen er over da jeg ikke har nådd min målsetting enda, men tror jeg kommer til å drøye med neste tur til vinden har snudd og det kommer noe mer vann inn i fjorden.

Klokken nærmer seg 1830, mørket kommer innover byen og jeg har strategisk satt meg i en posisjon der vebasto kontrollen når frem til bilen. 15 min og noen relativt slappe kast senere putrer jeg inn til brygga…altså både motoren og meg. Jeg pakker på bilen, tar av meg buffen, åpner glidelåsen på jakka og hopper inn i bilen… OG DA, når luften i vaderne blir presset opp blir jeg offer for 10 timer med tika-masla-fis som har vært innestengt i vaderne og blir regelrett kvalm med brekninger. Jeg hopper ut av bilen, åpner alle vinduer, setter meg på gresset med en følelse av å være ruset. Jeg kommer meg til taktene igjen, og heldigvis har ikke lukten satt seg i/ødelagt bilen. Jeg kjører hjem med åpne vinduer…

Neste tur ble nettopp banket, «Hvaler here we come».

Stay frosty!

-Nicholas

Legg igjen en kommentar