Loppa-mannen!

Det er mye meninger om så mangt innen fluefiskets mystikk og mysterier, og her kommer nok en liten ytring om loppe-fiske. Min «personal best» er rett under 1cm og tatt på en rosa reke krok #6 og den fighten kunne jeg skrevet bok om, men skal begrense meg litt om det.

Denne ble tatt på Bornholm vinteren 2016, den turen er grundig rapportert av Stian og Kevin så skal ikke img_7884gå noe mer inn på den. To dager før avreise til Bornholm befant jeg med i Vestfold en plass med vann oppunder haka og var greit frustrert over lite «action». Jiggy, reker i alle former og farger var prøvd uten antydning til flex. Jeg fisker som regel med en fortom på 10ft og sjeldent under 0.22 på spissen(igjen her er det mye meninger, og jo jeg går under det selv til tider). Jeg tok en kaffekopp mens jeg sakte men sikkert fisket opp fortomsmaterialet og startet og binde. Vips var fortommen 18ft ++ med en 0,17 spiss og en loppe på en caddis krok #8 av den super simple sorten ble bundet på. Vada sakte utover og startet å fiske av det samme området jeg hadde denget på i timesvis. BOOM! Det smalt på ved første kast og slik fortsatte det til jeg hadde satt ut 8+ ørret innen 30 min. På ingen måte første gang jeg fisket med loppe, men var uansett en situasjon der jeg tenkte «jøss, lopper er tingen ass».

Processed with Snapseed.Jeg er som sagt mye innom «the darkside» og binder også mye tørt, så jeg synes det er artig å binde små(for salt å være) detaljerte lopper. Ergo jeg liker lopper under fiske og i bindestikka, derfor jeg også velger å dele en liten sbs av en simpel loppe konstruksjon. Metoden denne er bundet på er egentlig viktigere en utseende, og åpner for «lek» med materialer og farger.  Jeg binder med og uten ryggskjold, men jeg har som regel et materiale i front(selull/CDC/dubbing) som jeg vil skal legge seg over bakkroppen. Eivind Berulfsen har også flere toppers SBS`er av mange frekke lopper og krampa/klympen har fast plass i boksen.

 

Ikke vær redd for at ting blir for simpelt! Favoritt loppa mi  er 3 grønn-farger med selull blandet godt og dubbet i løkke på en krok #8 med kobbertråd som holder hele greia sammen.

Vær obs på å ikke gå i «fella» med loppene! fella er å binde for langt tilbake på krokbøyen så de «flipper» og går opp-ned i vannet. Dette skjer også fort om man har et materiale med mye oppdrift under og bruker UV lim eller lignende som ryggskjold!

 

 

Prøv dere frem og kos dere vet stikka!!

Stay frosty!

-Nicholas

Legg igjen en kommentar