Da yr hadde rett som vanlig…

Forrige tur vi hadde viste noen klare indikasjoner på at ting var i ferd med å snu. Vi var ute tidlig i uken og overværte det som fremstod som 1-2kg`s HA som jaget i stim. Ikke nok med det, men vi fikk også flere pene eksemplarer av vår gode venn. Stian persa vell 2 ganger og var opp på 1,8 kg på den siste! MAZELTOW! Undertegnede var rett under 2kg, men neste milepæl er nærmere 2,5+. UANSETT, trenden med HA på 150- 800g så ut til å snu, det fremstod som det nå var større fisk inne på grunnene. Vi rakk vell å sette oss i bilen og lukke døren før vi ringte hverandre og planla en langhelg.

Uka gikk utrolig sakte, og YR.NO vinglet værre en en ape på sykkel uten støttehjul og bind for øynene. Til lunsj på fredag meldte yr lyn og torden med regn å relativt heftig vind kl 16, men kl 17:00 skulle der bli skyfri himmel, vindstille og sol… ehh??!! ja-vell….Vi valgte uansett å forholde oss til den værmeldingen selv om det luktet horngjel i mosen lang vei. Jeg var på plass og ventet på Stian som alltid møter opp 5 min før han skal når været brøyt opp og sola traff meg i trynet som lyn fra klar himmel… Altså, det ble sol og Stian dukket opp 30 min senere en avtalt som vanlig.

skjermbilde-2016-09-25-kl-17-51-21

Omsider satt vi der med 0,5L middag i hånda og god driv på pontongene på tur utover. Merkelig nok lå fjorden helt flatt og etter 200 m med vind i seilene så jeg første sjøørret hoppe, 150 m senere sprutet brislingen opp av vannet uten at det ga noe flex i stanga. Vi kom oss i posisjon og det tok ikke lang tid før regninga ble åpnet og MR.Bass satt på. Så skjedde det…Først en, så to, så tre, så 4 Bass var i full fart mot oss med et show i vannskorpen som jeg kunne skrevet hjem om. Det er simpelthen helt greit å være oss hele kvelden og vi fisker oss inn i mørket før vi finner oss en øy og slår opp camp. Siste vi gjør før vi går i posen er å sjekke yr som melder fortsatt flotte forhold på dagen som kommer, vi setter klokka på 05:00…

Kl 04:43 står en høst-yr rådyrbukk i full brunst og hyler det den makter for å markere seg som kongen på øya, jeg velter meg ut av posen og kommer meg på beina. Det er kaldt, skikkelig kaldt. Jeg dykker ned i sekken og finner frem down jakka, det er ca 5 grader og kondensen har fått grepet om det meste vi har.

img_0204Jeg sparker borti Stian som mumler «ja-ja-jeg er våken, våken ja, jeg er». Jeg vibrerer meg ned i pongtongen, spenner på meg svømmeføttene og er så kald at jeg padler meg ut med beina. Mørk blir til lys, Stian dukker opp og vi setter igang. Det tar ikke lang tid før det smeller på oss begge, og forhåpningene for dagen blir ikke noe mindre.

 

 

 

img_0187Stian driver sagte utover før han roper «Det ække bass, men det er SVÆRT», jeg sparker igang motoren og fiser utover og da hopper det et NYDELIG eksemplar av salmo trutta trutta. «FISH ON»-«POW»!! God kok!! Etterhvert som sola kommer ordentlig opp så kommer strømmen i vannet og et heftig skydekke er på vei inn… Men hva f$%n YR?! Dette har du ikke sagt noe om. Vi fisker oss rundt i skjærgården med et annet lugg her og der, men det dør helt ut. Nye planer og taktikker legges hver time frem til kl 15:30 uten at det har noe å si. Vi banker inn til camp fyrer et lite bål og spiser litt med en annen kompis som har lurt seg utpå noen timer. Vi får den velkjente «middagsknekken» og hopper en time i posen.

 

Når vi våkner kl 17:00 klar for nye eventyr så har noe skjedd. Det blåser votter og vinter, hatter og katter med klørne ute… Men hva f$%n YR?! Dette har du ikke sagt noe om. Vi pakker oss inn og jeg føler meg som Michelin-mannen der jeg puttrer utover igjen. Det skjer NADA NIX, vi krangler mot vind, strøm og bølger, uten tegn til at dette skal gi seg.

 

img_0206 Jeg får som den pysa jeg er «frykten i meg» og går i «nød-modus» på vei tilbake til øya. Jeg nøkker i den røde snora på redningsvesten som sprenger som en bombe rundt meg og holder hodet mitt stabilt mens bølgene slår over meg.  Elementene har vunnet og jeg krabber i land med en svømmefot i minus med 1000m blikk og setter meg ned i en apatisk fosterstilling på svaberget. Stian kommer ned fra campen og får stablet meg opp og i ly for elementene. Jeg fyrer avgårde en oppdatering til mr.Kabbe hvor jeg melder 12-16sm vind. Jeg får til svar «har du vin i vindmåleren?! yr melder 5sm»… Og jeg innser jo at yr selvfølgelig har rett… Vi ligger i ly i posene våre og hører vinden herje før vi sovner…

Kl 0450 og det høst-yre rådyret holder heldigvis kjeft, og været har avtatt noe. Jeg spraker borti Stian som svarer «ja-ja-jeg er våken, våken ja, jeg er». Jeg putrer ut med en svømmefot og fisker av nærområdene av campen. BOOM! første ha smeller på, et par kast til BOOM! en makrell smeller på, BOOM en HA til, BOOM en mack til… Stian dukker opp og vi fisker oss systematisk utover og BOOM en flott kilos SØ smeller på. Jeg sitter der og kjenner smilet komme, jeg er en horngjel unna en «grand slam» i norske farvann. Været tar seg opp igjen og ting dør helt ut… Vi legger hver vår plan og holder kontakten vi med noen fenomenale europris samband. Vi fisker hver vår rute mens vi overhører to bøller av noen unger på samband som spionerer på damene i nabolaget sitt. Det skjer mer på sambandet en i vannet for å si det sånn. Kl bli omsider 12:00 og vi kaster inn årene og drar til fastlandet.

Det har som alltid vært en fenomenal helg i flott selskap, vi har fått godt med bass etter forholdene og Stian sin SØ var helt fenomenal og fortjent! Når vi gjør opp regninga er vi på 3 SØ 4-6 makrell og 14 bass, vi rekker akkurat å komme oss i bilen før vi ringer hverandre og planlegger neste tur…#SALTFLUEHUER

Stay frosty!

-Nicholas/Stian

Legg igjen en kommentar