Havabbor på flue!

Vi i saltflue er henrykte over at havabboren(HA) har meldt sin ankomst i våre farvann. Det har vært en sann glede å stifte bekjentskap med denne fantastiske sportsfisken, og den har siden de første turene i tidlig juni vært bortpå flua med jevne mellomrom. Etter dialog med flere av «the good old guys» i våre kretser må vi tilbake til 5år + for å få noen historier fra the «glory days» av fisket etter  HA. Ingen kan si med sikkerhet hvor den ble av, klimatiske forhold, aktivt garnfiske etter den osv osv. Det som er sikkert er at etter det ble lagt ut et bilde på nordisk fiske sin facebook side av en tur undertegnede hadde med Runar Kabbe, så har det vært mye spørsmål og fler folk å se på vannet. Det er fantastisk at folk kommer seg ut og nyter de opplevelsene naturen kan gi, men i senere tid har det dessverre blitt fler og fler bilder av HA fra 300-600g som er tatt av dage, rapporter om ulovlige garn i HA områder osv. Misforstå oss rett… Vi eier ikke vannet og selv om vi velger C&R i vårt fiske, så tvinger eller forventer vi ikke det av andre. Det vi derimot oppfordrer til er C&R nettopp på denne arten grunnet dens fravær de seneste årene.

Det ligger i en fiskers natur å være optimist, «bare et kast til», «står jeg opp enda tidligere i morgen, så…», «idag skjer det» osv osv… Den samme optimismen er også den vi velger å utvise ovenfor HA bestanden, «Takk for fighten, sees til neste år». Vi vet ikke om den er her til neste år, men hvis vi velger C&R så kan vi kanskje øke sannsynligheten for et HA fiske til neste år. Det verserer et hav av teorier, påstander og meninger der ute. Ingen vet sannheten eller kan spå fremtiden, men vi håper at vi sammen kan gjøre det vi kan for at den skal få mulighet til å få et ordentlig fotfeste og bli en fast følgesvenn i årene som kommer.

Av den grunn så velger vi også å være litt restriktive i hva vi går ut med rundt HA fisket vårt og håper på forståelse for det. Det vi IKKE vil gå ut med er detaljer på når og hvor vi fisker, dette nettopp fordi det har vist seg at det er individer der ute som ønsker å utnytte denne informasjonen som ikke deler våre meninger/holdninger til fiske etter HA. Vi har møtt på bass fra Telemark til Østfold, så «get out there!».    Vi håper på forståelse for det valget vi har tatt rundt dette.

Så hva vil vi gå ut med?

Vi vil i våre artikler komme med våre erfaringer om det praktiske fiske. Vi vil dele våre fluer, fluevalg etter forhold, inntrekk og taktikk osv osv. Det vil helt sikkert også være en forsnakkelse eller to i noen artikler, og dette kombinert med litt egenstudie på et draft vil gi dere de verktøyene dere trenger for å treffe på en HA. Videre så kan DVD`en» Havabbor på flue» av Runar Kabbe gi dere mange svar/veiledning i jakten på HA. Vi jobber også med litt film og for å holde motivasjonen til våre lesere oppe i vintermørket, så disse vil komme etterhvert som kulda setter inn.

Her er uansett en liten «teaser»

Stay frosty!

Skrevet av Nicholas på vegne av alle oss i saltflue.com!

 

 

 

Legg igjen en kommentar