I våres fikk jeg sjansen til å teste den nye ASI Coast #7, dog en prototype . Men man er jo ikke vanskelig å be,siden den *gamle* Coast 6# er en av mine favoritter til sjøørret.
Fikk med et av ArcticSilvers nye MD liner , mannen bak ASI RObert Selfors snakket varmt om produktene og linene var utviklet for å matche klassene perfekt.
På mine andre stenger med korkhåndtak,er jeg mer vant til å gå opp en klasse. Da disse stengene ofte er en smule stivere og kjappere…noe som nok er relativt vanlig blandt sjøørretfiskere..
Når man er ute i litt frisk vind,så er det lett å ta i litt ekstra for å nå noen meter til…den taktikken funker veldig dårlig på freeflex ..da faller alt igjennom og du ender opp med et linekaos 5m foran deg:)
Tålmodighet og lite kraftbruk….så er du der….

Coast 7# prototype
Coast 7# prototype

received_1166801823344787
Hvordan er så den nye Coast stanga? Ofte kan en etterfølger være nesten identisk,men med små kosmetiske forandringer..
Coast 7# har ny nanoklinge,som er 8-10% sterkere og visstnok spenstigere…Av Utseendetmessige forandringer så har klingen fått en ny koksgrå matt finish. Prototypen hadde brune surringer ,men jeg blir ikke overrasket om endeproduktet får grå.
Jeg knakk nederste linefører på Coast 6#,og jeg  har fått tilbakemeldinger om flere brudd på samme ring.   Så nå oppgraderer de til titanringer….

titanringer,ser mer solid ut ja...
titanringer,ser mer solid ut ja…

20160313_152354

Freeflexhåndtaket er av den gamle typen,så kan ikke si noe om hvordan det blir. Men har blitt fortalt at det er gjort mindre endringer,for å få det litt *tightere* ,og noen gram lettere…samt ny 3D logo…
Jeg har ikke merket at skjøtene på freeflex håndtakene på mine 2 stenger har fått noen gliper. Like tighte som dag 1….
Håndtakene får koksgrå grepsone,som nok vil matche klinge/surringer…

Rigget sneller med Baltic seatrout line i 7# ,ASI MD 7# og Jensen Vector 7# alle intermediate liner….
Planen var å skifte mellom linene iløpet av turene…det tar litt tid å bli vant til forskjellige comboer…og planen var å få litt flex i Hvaler skjærgården.

13113252_10154024014402400_1957349498_o

Førsteinntrykket mitt av Coast 7# ,er at klingen føles *freskere*… om det kommer av ny nano klinge er vanskelig å si.
Kanskje man kan komme tilbake med en annen test ,nye Coast 6# mot den gamle…. da blir det lettere å merke div forskjeller.

Men tilbake til 7#,etter et par dagers fiske med 3 forskjellige liner…. stanga presenterer nøyaktig,merker ingen vibrasjoner i klingen..alt føles presist og stabilt , med den typiske freeflex følelsen..
Noe som forbauser meg ,er at den føles så lett…. stanga minner meg mer om en 6#… jeg sammenlignet med Sage One 7#,som føles tyngre… Og Sage stangen er ingen tungvekter,men en annen fantastisk sjøørretstang.
Det ble litt fangst på turene ,så fikk kjenne hvordan stanga jobber … noe av det beste med hele Freeflex konseptet er når fisken er huket.. den opplevelsen kan ikke beskrives, men må oppleves….selv med mindre fisk..
Det som overrasker meg her er hvor lettkastet det føles,uansett hvilken av linene jeg bruker…stanga responderer flott og takler det meste jeg kan legge på den.
Nå har jeg ikke prøvd den ferdige stanga,da dette er en prototype. Men blanksen føles som en liten oppgradering,det blir spennende å se sluttproduktet…

20160321_223603

Så liner….
MD lina er en fantastisk line til denne stanga i 7# ,med en  lengde på 30meter…
Det som først slår meg er hvor myk og glatt lina kjennes,og en ekstremt tynn skyteline. Og når lina blir såpass tynn så bør man unngå knuter,klarer man ikke det så ikke dra for hardt for å prøve å få det opp.
Da kan det være du må fiske resten av turen med knute:)

Her kan du dra på og få høy linehastighet og trange bukter,og 30m føles ofte kort… noe som må være et kvalitetstempel. Lina oppfører seg stabilt i lufta,ikke mye vingling der..slår over og presenterer de fleste fluer perfekt.
Jeg brukte litt tid på å tilpasse fortommen,og jeg foretrakk en litt kortere buttdel..følte den slo over litt bedre da…viktig med konstant stopp i fremkastet..
På lange kast og tilslag langt ute ,merker jeg hvor mye strekk det er i lina. Mistet et par fisker langt ute,og hadde problemer med å sette tilslaget skikkelig.
Så husk å strekke godt før man begynner fisket.. .
Ofte kan løkkene føles litt store, men MD har bittesmå løkker i begge ender,og disse sklir greit gjennom ringene….
Men jeg foretrekker nå uansett nåleknute…

Kjøpte meg en 6# til Coast,som ble brukt en uke på Møn…. og opplever den kombinasjonen som fantastisk.  Oppfører seg på samme måte som 7#. Ved overhodekast så er den stabil i lufta,ruller perfekt over …men man må være påpasselig med teknikk og stopp..

Coast 6# på Møn....
Coast 6# på Møn….

Holdbarheten har jeg ennå ingenting å utsette på,ingen synlig slitasje på noen av linene. Men jeg smører de og strekker de ofte.

Kjøpte meg en C&F linesmører,siden jeg smører ofte.. hvorfor har jeg ikke kjøpt en slik før….? Kommer en test på den senere….

C&F line cleaner tool...
C&F line cleaner tool…

En ting er sikkert,utvalget på liner idag er meget bra.. og valget på line går mye på personlige preferanser. Fler sverger til glassline,andre vil ha blå…smak og behag,og alt bunner vel ut i å ha troen på utstyret.
Men nå er tiden moden for alle lineprodusenter, å merke linene med synkegrad og klasse..

 

Linene har fargecomboer i hver klasse :
5# blå klump olivengul skyteline : 10,0m klump 12,5gram
6# blå klump med hvit skyteline : 10,0m klump 14,5gram
7# blå klump med gul skyteline : 10,9m klump 17,2gram
8# lysegrå klump med oransje skyteline : 10,9m klump 18,5gram
Så de er lette å kjenne igjen..og alle er 30m lange…..

Alt i alt ,så har jeg ingen betenkeligheter med å anbefale noen av MD linene,de har vært fantastiske så langt…

De linene jeg har på mine sneller om dagen er:

ASI MD intermediate  30m
Baltic Seatrout….           27m(denne har jeg skrevet om tidligere)
A.Jensen Vector             27m

 

Fisken fra Møn;)
Fisken fra Møn;)

Legg igjen en kommentar