Som det kom frem I forige innlegg, så startet turen nesten brutalt bra med masse fisk og top stemming! Kontrastene blir da ekstra store når virkeligheten treffer deg I tryne som et lokomotiv, I form av blå himmel og bleike bare avbrutt av vindkast på snaue 1 sek/m 🙂 Fra det perfekte fiskeværet vi hadde på kvelden annkomstdagen og søndagen med rundt 5 sek/m pålandsvind og svakt farget vann, til 0 sek/m og krystallklart vann som også hadde sunket endel, så skjønte vi for at det kunne bli kilent fiske men vi hadde regnet med og finne noen flere enn hva som ble tilfellet…

Vi fisket morgenøkter på sydsiden mandag og tirsdag på forholdene som beskrevet over ettersom vi traff så gæli bra her de første øktene og gikk utifra et det sulle dukke opp noen stimer med fin fisk… Det gjorde det desverre ikke med unntak av noen enkeltfisk som valgte og smake på fluene en skjelden gang..

DSC_0714 DSC_0710

Vi fisket deretter endel på nordkysten fra Tejn og ned til Svaneke hvor forholdene under vann er endel røffere og kanaler med dypere vann går tett på land enkelte steder, noe vi igjen håpet skulle kunne levere noe fisk kanskje av det litt grøvere slaget. Masse fine plasser ble gjennbesøkt av meg og Kevin etter turen vi hadde I 2013 og vi kunne jo ikke annet enn og kose oss I det fine været som var selvom det liksom aldri skjedde noe der vi fisket av den ene godplassen etter den andre.. Onsdag, torsdag og fredag var det melt mer vind, og vi ventet egentlig bare på det I håp om at vinden skulle få fisken til og trekke nærmere på land igjen. Onsdagen kom og det samme gjorde vinden. vi ble tvunget mer og mer over på nordsiden og resten av turen ble I hovedsak brukt der oppe av oss to, mens de andre brukte endel tid også på østsiden I traktene rundt Balka.

DSC_0715 DSC_0716

Vi kjørte noen økter I lag med Eivind og Stig på nordysten på onsdag og Stig fant en fin fisk ved Svaneke fyr på onsdag, så torsdag formiddag dro vi tilbake hit alle 4. Vi spredde oss utover klippene of fisket av alt som så spennende ut,, og etter kort tid hører jeg Kevin skrike av glede. «Denne er svær» er vel egentlig det jeg hører når den skyter ut av vannet og viser seg for første gang. Utvilsomt en flott fisk som hadde tatt flua, og jeg husker samtidig Kevin sa han skulle legge igjen haven I bilen, for det var da han fikk større fisk 🙂 Jeg blei derfor nødt til og hjorte avgårde rund bukta vi hadde I mellom oss, og for de som har fisket på bornholm`s klippekyst tidligere så vet dere hva som menes med klønete terreng og flytte seg I..  Vell fremme blei fisken landet og veid etter etter en fin fight før den svømte deilig tilbake ut I bukta den kom ifra.

DSC_0732 DSC_0736 DSC_0739

2,7 kg fin fisk og turens største var endelig landet! Etter dette flyttet Eivind og Stig seg videre mens vi søkte  av noen spot`s til.

Kl 1600 blei det avtalt et lite burgermøte I Nexø hvor vi også møtte en annen norsk gjeng på 3 som allarede hadde vært her I godt over en uke. de var av samme oppfatning som oss, og hadde heller ikke truffet på noe særlig de siste dagene.. Burgeren de serverer her på «Havnegrillen» kan trygt annbefales uavhengig av forhold!

DSC_0752

Vi avsluttet faktisk torsdags kvelden på vestkysten I røffe forhold, men ble belønnet med en solnedgang av de skjeldene så det var utvilsomt vært det.

DSC_0743 DSC_0744

Fredag morning stod vi opp som vanlig kl 0415, men når vi hører at vinden banker på sydvest på samme måte som dagen før(10-11 sek/m) bestemmer vi oss for og heller sove godt frem til frokost, noe som kjennes helt greit ut etter og ha stått klare I vannet kl 0530 de foregående dagene..

Etter gårsdagens fisk bestemmer vi oss for og gjøre ett nytt forsøk ved fyret. Vi fisker oss fra spissen ute å venstre side og videre forbi noen bukter på vestsiden av fyret før vi bestemmer oss for og dra videre. Jeg sveiver inn og kikker mot Kevin I det jeg snur meg for og gå, og han har igjen fin flex I stanga. Denne gangen har han håv selv, of fisken veier derfor inn til 1,7 kg og er av det slanke slaget.. Et kjapt bilde og den svømmer ut igjen.. Føles uannsett fantastisk digg når dagene går så trått som nå!

DSC_0750 DSC_0751

Mer skjer ikke og vi runder av og drar tilbake på hotellet I 18 tiden hvor vi avslutter turen med en bedre middag og litt godt I glasset. Totalen for turen blei I overkant av 70 fisk fordelt på 11 mann over 6 dager som igjen er veldig bra, men over halvparten blei jo også fanget I løpet av de 2 første dagene!! Stig stakk av med pokalen for turens «Flotteste Fisk» som var en smellfeit og sølvblank fisk på 1,4 kg hvis jeg husker rett!! Grattis mr!

DSC_0753

Legger ved noen ekstra bilder som viser hvordan ståa var på syd og vestkysten de dagene vinden stod på 🙂 Vi matte jo innom fra tid til annen for og se om vi fikk tatt noen kast!!

DSC_0724 DSC_0747 DSC_0728 DSC_0729

Jeg og Kevin må få takke  Runar Kabbe og Nordisk for en knall tur der allllt har ligget til rette for at vi skulle få en så bra tur som mulig! Verona Hotell v/ Per og Bettina for strålende mat og god service, og selvfølgelig alle som var med på årets Nordisk tur for en kanon uke i fantastisk selskap med konge folk. Vi sees!!

 

Legg igjen en kommentar