Tenke jeg skulle dele denna med dere igjen!! «Grevlingen» er ei rekeflue jeg lage et år tid tilbake og som jeg da spilte inn en sbs av. Jeg har bundet den I mange forskjellige farger og med forskjellige matrialer I kroppen, men alltid med grevling som hovedmatriale. Den orange utgaven som dere kan se I filmen under er egentlig I mine øyne altfor  pragende og voldsom I forhold til hva jeg liker av farger, men I vinter har den vist seg verdig flere ganger… Ikke at jeg har fått så gææælliii mye fisk hittil I år, men flesteparten av de jeg har fanga har faktisk falt for denne reka!! Og da er det heller ikke sånn at jeg kun har fisket med den da jeg heller fortrekker den I en roligere og dusere utgave (naturell eller tan), så den har som regel kommet på som et siste forsøk på fast fisk da jeg kun har fått lug og følgefisk med andre fluer…  🙂 På bilde under ser dere fluer jeg brukte I løpet av en dag ute på hurum. Vi fisket hele dagen I same området, hadde endel følgere og endel lug, men ikke fast fisk.. Det gjorde Hot orange reke noe med!!

IMG_20151221_222940

Fin vinterfisk på hurum 🙂

received_961172513963218

Bindeteknisk er den ei veldig enkel flue og binde, og det tar deg rundt 10 min å surre sammen når du har blitt litt varm I trøya på mønsteret!! Fin reke for ferskinger og trene på også som I tillegg er en sikker fiskefanger I de fleste farger og matrialer! Det er ikke noe problem og byte ut grevling underpels med f.eks selull eller annen naturpels. Men pelsen kan med fordel være noe stivere enn selull hvis dere har det! Gi den en sjanse og se om den funker for dere hvis dere ønsker!

 

Knekk&Brekk, Thight Lines og god påske til alle!

Stian Transeth Johansen.

Legg igjen en kommentar