Jeg fikk plutselig anledning til og svinge en tur inn på Nordisk Fiskeutstyr i går i forbindelse med lanseringen av ArcticSilver MD intermediate linene.

IMG_20160228_210721

Etter litt prat etterfulgt av en liten test av linene i #6 og #7, kjente jeg raskt at dette var ei line jeg kan bli glad i… Jeg testa en Coast som er #6 og på den satt den en MD int #6. Dette passet særdeles godt til hverandre, men lina føltes noe lettere en hva jeg liker og bruker til vanlig. MD int #6 har en klump på 10 meter som veier 14,5 gram, mens MD int #7 har en klump på 10,9 meter som veier 17 gram. Men nå kommer det jeg syntes er litt merkelig og grunnen til at jeg landa på å kjøpe et i #7! I #6 så opplever jeg lina som tyngre en hva den er, mens i #7 så føler jeg det motsatte. #7 lina ligner mer på de jeg vanligvis bruker som ligger rundt 15,5 – 16 gram. Robert forklarte noe om densitet og oppbygning av klumpen, men detta blir utenfor min kunskap så det skal jeg heller ikke snakke noe om..

 

DSC_0540

Så jeg rusla altså ut av butikken rundt klokka 17 med en pose i hånda. Den vanlige nysgjerrigheten kverna litt i hue som hver gang en ny line skal testes.. Liner er jo jævla morro, og forskjellen på de forskjellige er forunderlig stor… I posen lå åsså ei ny snelle som var ferdig påspola backing og line 😉

Løkkene er bittesmå og betydelig mindre en hva som vanligvis leveres! Fargen er også finfin 🙂 

DSC_0557

DSC_0556

Som en liten sammenligning når det kommer til tykkelse på runningline så taler bildene under for seg.. MD int #7 til venstre og Ridgeclear Delta #6/7 (som de fleste kjenner) til høyre. 

DSC_0558

DSC_0562

DSC_0560

Begge snellene har påspola like mye backing!

DSC_0546

Kl 2030 klarte jeg ikke vente mer, så jeg sugde tak i stanga og dundra ned til sjøen.. En time seinere stod jeg egentlig og glisa og følte jeg hadde vært med på noe deilig 😉 Å kaste med så syntes jeg den ligner endel på Vision Kust f/s2 i #6/7 men en anelse tyngre, bedre balansert og litt roligere når den slår over! Stanga jeg brukte var en Cts Affinity-x 9″#6 (betydelig raskere og med mer rygg enn asi coast), og matchen med MD int #7 var utvilsomt en fulltreffer og lina var en fornøyelse og kaste med! Myk og fin coating som ikke blei nevneverdig stiv i det kalde vannet. Den tynne runninglinen har lite minne og føles ikke så annerledes når mann kaster syntes jeg, men en negativ ting jeg har merket meg er at når en først får knuter så blir jo knutene mindre ettersom lina er tynnere…

DSC_0551

I dag var det på ny ei lita luke på morningen så jeg pakka sakene og dro for og teste lina på coast’en.. De første rolige kastene kjentes veldig bra og som en god match, men jo mer jeg presset på i kastene jo mer kjente jeg at lina i #7 er i overkant tung for Coast #6. På rolige dager som i dag er det jo ikke noe problem å fiske med en litt for tung line, men i litt ruskete vær og motvind vet jeg ikke om stanga hadde taklet det spesielt godt med denna lina. Så jeg må nok kanskje ha en line i #6 også til denne stanga! En annen positiv overraskelse var hvordan lina synker. Jeg opplever klumpen nesten som en fast intermediate, og runninglinen brøyt vannfilmen på hvert kast og oppførte seg egentlig som en slow intermediate.

Prisen syntes sikkert mange er høy, og kunne med fordel vært endel lavere.. Men igjen så koster det og utvikle nye produkter!! Prisen er 949,- på Nordisk Fiskeutstyr og til sammenligning ligger de nye linene til SA på 799,-

Gleder meg til og bruke denne mer fremover, og se hvordan den presterer over litt tid når jeg blir skikkelig kjent med den! Kommer tilbake med mer etterhvert 😉

Stian Transeth Johansen.

Legg igjen en kommentar