Scientific Anglers har lansert en serie flueliner kalt Sonar. Som navnet kanskje tilsier er dette liner som går under overflaten og dermed faller de natulig innenfor saltvannskategorien ganke raskt. Jeg fikk kloa i Scientific Anglers Sonar Titan Clear Tip før jeg reiste ned til Møn i Desember, en tur hvor det forøvrig var lovet en hel del vind og kan vel ikke si annet at enn at lina har sine klare fordeler… i dobbel forstand!

Førsteinntrykket jeg fikk når jeg spolte lina på snella var egentlig ganske blandet. Lina er teksturert og jeg syns det hadde en tendens til å ha mye minne. Vel fremme på Møn derimot så strakk jeg lina godt før jeg startet kastingen og minnet var et langt mindre problem enn jeg hadde antatt. Linen er litt stiv, men ikke så stiv at jeg hadde nevneverdige store problemer med det… så har vi den bøygen ute av verden. Denne dagen blåste det hoggorm rett og slett… jeg hadde 18m/s skrått bak fra venstre men jeg hadde ingen problemer med å få lina til å strekke ut i bakslengen. Det skal nevnes at jeg må bremse lina for å få den til å slå over, men vi sjøørrettfiskere har godt av å lære oss å ikke slippe linene 🙂 Tekstureringen vil jeg ikke uttale meg så mye om enda… den er subtil ifht. Airflo Delta Ridge clear, sharksin, osv. osv. om den virkelig reduserer friksjon har jeg ikke kunnskap nok til å uttale meg om.

Jeg har prøvd lina på tre forskjellige stenger og mitt inntrykk er at den lader uhyggelig raskt, slår store fluer over uten større problemer, og at det kan være en kjekk line å ha i arsenalet til de vindfulle dagene. Linen opplevde jeg som brå i den forstand at baktaperingen er kort! Ingen ulempe dette altså, men jeg kan se for meg at mye overheng ikke nødvendigvis er en stor fordel.

Scientific Anglers Sonar

Jeg oppdaterer artikkelen etter at lokket over fjorden har forsvunnet!

Legg igjen en kommentar