Saltflue tester Loop Lainio vadejakke

Er man en ihuga fluefisker,så vet man hvor viktig en god vadejakke er. Kraftig vind,regn og kulde kan sette hvem som helt ut av spill,om klærne ikke holder mål.   De fleste har vel opplevd hvordan det føles når man blir kald og våt,lite behagelig og man fisker heller ikke godt.

Ifjor våres satt jeg og tittet på Loop katalogen og falt litt for utseendet på Lainio jakka. Kevin er oxo litt utstyrsfreak og hengte seg på, vi bestilte hver vår i Carbon Grey..

Loop Lainio vadejakke

Fra før så har jeg Patagonia sin River Salt  ,dette er en jakke jeg liker godt.. Holder vannet ute,og puster når jeg trasker på mine turer langs vannet.. Minnes ennå med gru,når jeg og Kevin nærmest gikk Møn rundt…. hjalp ikke med pustende jakker i den varmen:) Men jeg tenkte se hvordan Loop jakka er sammenlignet med denne..

Nå har jeg brukt jakka i 10 mnd,i alt mulig vær . Og det jeg sitter igjen med er et solid inntrykk,dette er ihvertfall ikke en jakke som står tilbake for River Salt. Hvilken jakke man velger på fisketurene fremover, Patagonia eller Loop blir litt smaksak for min del.

Hvordan er så Loop jakka…. det første som slo meg når jeg prøvde den er at den føles lett,og materialet er tynt, men kjennes solid . Hvor slitesterkt det er etter noen år får tiden vise..

 

Kevin poserer så flott...
Kevin poserer så flott…
Neopren mansjetter....
mansjetter….

 

Armene er utstyrt med vannavisende mansjetter.. disse fungerer godt når man strammer klaffen skikkelig. Lite vann som finner veien inn,men stikker man armen i vann,så merker man at de ikke er vanntette.  Men her har jeg den eneste negative opplevelsen,sømmen på klaffen løsnet. Jeg kontaktet Kevin for å sjekke om hans jakke hadde samme problem,men den var hel. Kontaktet Loop og fikk beskjed om å sende inn,fikk ny jakke i retur kjapt. Greit at de finnes i nærheten.. Om dette er et engangstilfelle ,eller et problem gjenstår å se..

River salt,her har Patagonia sydd klaffen ekstra...noe som Loop burde etterfølge?
River salt,her har Patagonia sydd klaffen ekstra…noe som Loop burde etterfølge?

 

 

20160120_232637

Hetta er justerbar,med en innebygget flexibel vaier så den kan tilpasses capsen…smart… eneste jeg savner er fleece i kraven.

 

 

 

 

20160120_162400

Jakka har YKK glidelås..

 

 

 

20160120_232602

Fleece håndvarmere med glidelås..

 

Store lommer ..
Store lommer ..

 

 

Jakka har 3 store lommer foran og en lomme på armen.. de rommer det som trengs av fluebokser og fortommer..

 

 

20160120_161939

Og det som gir denne jakka en stjerne i margen,en lomme for verktøy,med innebygde retractorer ,som man kan feste tang/klippere/filer etc… genialt at man kan skjule alt bak en flapp med glidelås..så er det ute av veien..

 

 

 

20160120_234253

Jakka har D-ring på ryggen for feste av håv,denne virker solid så langt..

 

 

trøttitryne,men tørr:)
trøttitryne,men tørr:)

Men alt i alt,jakka gjør jobben.. definitivt en fullblods vadejakke. Som holder været ute,ikke opplevd at man blir unormalt klam eller fuktig. Jakka oppleves lett ,ingenting som gnisser eller er plagsomt på noen måte. Her har Loop laget en kvalitetsjakke uten de store mangler…med fikse detaljer,og man må jo si at jakka ser uforskammet bra ut…

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar