Korkers Devils Canyon vadesko

Er man en av de som tilbakelegger noen kilometer langs kysten på turene,så kan vadesko bli en ubehagelig opplevelse. Tunge og stive… Jeg hadde noen Patagonia Riverwalker som var lette,men de tålte ikke så mye. Det var tilfeldig at jeg fikk tilsendt et par Korkers Devils Canyon, kjøpte nemlig et par Korkers KGB sko som viste seg å være bekvemme men tålte lite.

Etter litt kommunikasjon med Korkers i Usa, så fikk jeg en beklagelse og tilsendt Devils Canyon …

Korkers Devils Canyon vadesko

 

Skoen består av en hard gummi tåbeskyttelse,og litt mykere gummi langs skoen. Hardgummi hælkappe…. overdelen er av en elastisk materiale som er mykt behagelig… Boa snøresystem,som har sine ulemper og fordeler. Så har vi det i mine øyne det geniale sålesystemet. Omnitrax er en forbedring fra det gamle Korkers systemet, som hadde en tendens til å løsne under bruk. Dritkjedelig å måtte kave rundt på jakt etter løse såler…  Det har jeg ennå tilgode å oppleve med disse.

Samtidig er skoene laget i et såkalt hydrophobic materiale, som gjør at skoene tørker kjapt. Og at det finnes et innebygd drain ,så man slipper drasse på unødig vekt. Alt er detaljer som viser at Korkers tenker funksjonalitet..

Det første man tenker når man tar de på seg er at de er lette og sitter bekvemt… veldig behagelig… boa lissesystemet syns jeg fungerer veldig bra. Enkelt og stramme ,og blir tight …kan være kjekt å ettertighte når man har gått litt. Med dette så slipper man lisser som ryker,og at man hele tiden må stramme løse lisser. Vet om fler som klager på at ståviren ryker,men jeg har byttet før hver sesong og aldri opplevd problemer. Men har alltid 2 sett med repkit i sekken,sammen med tear aid….boa systemet blir jo nå brukt av flere fabrikanter,samt alt fra joggesko til vernesko.

20160119_171220
Litt slitasje på lissesystemet….

Så har man sålene,utbyttbare såler er genialt.. selv så liker jeg å bruke vibramsåler når jeg bare skal gå fra A til B…  og i sekken har jeg filt/studs som jeg tar på når jeg skal fiske.  Det finnes mange varianter å velge mellom men det som er aktuelt er nok Vibram,filt,vibram/studs og filt/studs…evnt finnes de med alubarer om det frister….bytting av såler går som en lek..

står ikke på utvalget
står ikke på utvalget
Hælfestet til sålen....
Hælfestet til sålen….løsne og dra så sålen rett av….enkelt…

20160119_171155

Sømmene er knapt slitt...
Sømmene er knapt slitt…

 

Holdbarheten på mine sko har vært utmerket,lite utvendige sømmer som kan bli slitt og løsne…. jeg fisker på mye områder med rullestein/ruskjell og det er drepen på sømmer. Men disse har holdt meget bra….                                         Eneste jeg kan sette fingeren på er slitasje innvendig i hælen ,som igjen har gnaget hull i neopren sokken på vadebuksa. Men etter 3 sesonger så er det vel ok?   Men liker disse skoene såpass at jeg var på panduro og kjøpte tykk filt,som jeg har limt inn i hælen med tec7…. for å se om det fungerer.

Limt på filt i hælkappa....
Limt på filt i hælkappa….

Gikk til anskaffelse av nye Korkers K-5 Bomber med lisser,disse skoene er betydelig stivere og  tyngre å gå med. Etter 2 turer så savnet jeg boa systemet ,og mine litt slitte Devils Canyon…..så må nok kjøpe nye,om det er mulig:)

 

 

K-5 Bomber....
K-5 Bomber….

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar