Mountain River Baltic Seatrout line kan vise seg å bli en ny favoritt til sjøørretfisket mitt.

Jeg er ofte innom en lokal fluesjappe i Kiel,på jakt etter litt stæsj. Denne gang møtte jeg en begeistret innehaver som kunne fortelle om en line tyskerne nå hadde
produsert for fiske etter sjøørret i østersjøen, og da spesielt i kaldt vann… Mountain River’s Baltic Seatrout line!
Jeg måtte jo kjøpe 6# og 7# liner,da jeg har en tendens til å overline mine stenger. Har linen lang klump,så liker jeg å gå opp en klasse..
Men det finner jeg ikke ut før jeg prøver.
Linen har en klumplengde på 10m og er 27m lang,litt for kort etter min smak..men langt nok for de fleste situasjoner. Intermediate klump,flytende skyteline..

Det første jeg la merke til er at skytelinen er lyseblå og tynn, veldig tynn…. noe som bør gi lange kast. Klumpen er hvit perlemor.
Low strech flettet innerkjerne,noe jeg personlig liker… fisker ofte med glassliner,og krokning på lange distanser kan være køddent.

Mountain River Baltic Seatrout førsteinntrykket er veldig bra..
førsteinntrykket er veldig bra..

Nå har jeg brukte denne linen en stund,og jeg må si at den tilfredstiller alle mine krav..
Kjempeglatt overflate og skyter som en kule.. jeg har brukt 6# (15gr)på min Arctic Silver Coast ,og det var en match made in heaven… linen liker rolige bevegelser,
noe som favoriserer stanga perfekt. Slet litt med å presentere fluene bra,men etter litt justering av fortom leverer den nå smooth…
Dette er en litt finværscombo… rett og slett en nytelse og kaste ..
Prøvde 7# som har en klumpvekt på 17 gram,men dette ble for brutalt..

Winston B3X-SX 6# rigga med Baltic Seatrout lina i 7# er som skapt for litt shitvær,var ute i 7/8sm motvind og lina kutter vinden perfekt.
Problemet var mer fingre….og is i stangringene…

Baltic Seatrout, Nautilus

Kort fortalt,en fremragende stabil line som liker overhåndskast… 2-3 dobbeltrekk og hej hvor det går…
Slår over større fluer bra,men jeg måtte justere fortommen på 6# …7# hadde jeg ingen problemer…
Har ikke opplevd noe linekrøll i minusgrader.. behagelig myk… lite minne,og lite strech på større lengder…så får man se hvor slitesterk lina er,foreløpig ser det bra ut..

Nå har fler prøvd denne linen og de fleste tilbakemeldingene jeg har fått er gode… såpass gode at fluesjappa i Kiel har x ant liner inne i bestilling fra Norge..

20151217_104657

 

Kevin tester line....
Kevin tester line….

 

Legg igjen en kommentar