Sjøørret på Hvaler

Jeg henta Tommy hjemme hos han kl 9 om morgenen på den mest tåkete dagen av alle. I tillegg til tåka hadde vi et litt surt nordadrag og totalen la en aldri så liten demper på entusiasmen. Selv har jeg hatt knakende godt fiske på sommeren på dager med tett tåke, men det var kaldt nå, og ingenting stemte. Vi skulle møte en kompis av Tommy (Lars) på en bensinstasjon og han kjørte etter oss utover.

Sjøørret på HvalerSjøørret på Hvaler

Vel framme rigga Tommy opp med reke og jeg med sild, tanken var en helgardering for her skulle ingen fisk unnslippe 🙂 Etter en kort marsj i tåkeheimen åpenbarer blikkstille og skyhøyt vann seg. Vi sprer oss utover og jeg får gleden av å følge med og fiske av en strømkant som beveger seg raskt langs landet. Kanten traff landet skrått på og det var enkelt å legge kastene parallelt både på innside og utside. Jeg tror det tok tre kast før jeg hadde på dagens første halvkilos fisk. Bortover landet fanger vi begge 2 fisk til før kommer vi frem til en siste spiss og her mister både Tommy og jeg hver vår bjesse… nokså frustrerende! Like utenfor spissen ligger en øy som vi bare MÅ ut på… Jeg har hatt en del halsbrekkende vading under beltet tidligere og dette var av denne arten men vi beit tenna sammen og kom oss helberga over.

Jeg står og fisker på utsiden av øya og huker den eneste brygga i mils omkrets i bakslengen. Jeg sjekker at flua er ok og fortsetter å kaste paralellt med land. 10 meter fra meg ser jeg en lysebrun fjøl rulle over flua og bli borte. Trekker inn og borte er flua… Antagelig har jeg skadet fortommen uten å sjekke den etter fadesen med brygge noen kast tidligere 🙁 Vanskelig å annslå størrelse på den, men den var ikke liten! To store mistet altså, men jeg fikk en bitteliten trøstepremie på rundt 100 gram 🙂

20151118_123845 Nautilus custom snelle

Vi tråla landet og fisket hver krik og krok. Det var ekstremt fart i vannet i dag og vi fant en plass hvor det nærmest så ut som en malstrøm til slutt. Nydelig plass hvor jeg fikk karret meg ut på et av skjærene midt i strømmen. Her var det faktisk så mye fart i vannet at jeg hadde problemer med å ha kontakt med flua og jeg forstod til slutt at jeg måtte fiske i bakevja. Da smalt det på igjen en sak på rundt halvkiloen for meg, mens Tommy like ovenfor dro inn 3 på rappen med de to største på rundt kiloen.


Hvaler utaskjærs er jo bare magisk! Tilsammen landet vi vel 15 fisk i dag tror jeg. Tommy og jeg mistet begge våre to sjanser på stor fisk, men jeg tror vi skal klare å lure dem på igjen neste gang.

 

Legg igjen en kommentar