Sjøørretfiske på Møn.

Jeg låste bilen og vi satte avgårde bortover Stien for å overliste sjøørret her på Møn. Stillheten dominerte over oss tre fyllesjuke der vi labbet bortover, godt innpakket med 18 m/s vind rundt hele øya.

I skogen var det le heldigvis og vi tok oss god tid til å speide litt utover revene på Nordfeldt. Som alltid har jeg de siste tiden blitt bemerkelsesverdig fyllesjuk av litt alkohol, og av den grunn drev magen min og kværna på et-eller-annet… Lyden den lagde var hørbar for all parter, og jeg kan ikke beskrive følelsen jeg hadde der det pressa på i eksosen. Det var så til de grader at jeg bare måtte beine bak et tre og la det stå til. Jeg sendte gutta ut på et rev og klekket ut en plan om å bruke løv til å tørke meg med. Jeg inntok storke-posisjonen og registrer kroppen utbasunere som den aldri har gjort tidligere. Needless to say… løvet strakk ikke til. Jeg virra rundt som en skadeskutt and der jeg stod med baken i været og vadebuksa tredd rundt anklene og lette etter blader jeg kunne bruke. Jeg snudde meg rundt og fikk øye på noe lys som blinka i skogen. Glemt var jo det faktum at vi 10 minutter tidligere hadde kommet kjørende gjennom skogen, og joda, jaggu kom det ikke en bil. Fyren som kjørte hadde orkesterplass til scenen som utspant seg i lysningen. Med bakenden i været rett ut mot veien hadde jeg to valg… gi blanke i bilen og fortsette jakten på egnede blader, eller delvis beholde verdigheten og dra på meg klærne. Jeg valgte det siste illeluktende alternativet…

Sjøørret på MønSjøørret på Møn

To dager tidligere satt jeg meg i bilen og skulle plukke opp Sebastian og Frode. Dette er to karer jeg har hatt med meg til Møn tidligere, men den gang var vi jaggu ikke heldige med forholdene. Værgudene denne gang hadde sett oss i nåde og meldt vind fra riktig retning, om enn noe hard blåst. Vi kjørte ned natt til fredag, og skulle rekke en morgenøkt på mandagen før vi kjørte hjem igjen. Stemningen var upåklagelig i bilen nedover og vi var fremme ved snehvits hus (http://www.campingmoensklint.dk/) rundt kl. 02.00.

Det hadde blåst østlig vind helt til den første dagen vi skulle fiske. Østlig er ikke den optimale vindretningen på Møn og dønningen blir ofte litt kjipe i noen dager etterpå. Fredagen kom og vinden hadde snudd, men allikevel var dønningene fortsatt kraftige over hele øya. Vi valgte å fiske i motvind da sydsiden er enklere å vade, Jeg og Sebastian hadfde hvert vårt napp, men fangsten uteble.

Fluefiske sjøørret i danmarkSjøørret Møn's klint

 

Lørdagen kom og vi prøvde en 2/3 forskjellige plasser hvor vi endte opp på Jydeleje til slutt. Har endte vi opp med turens tre første fisker med største på litt over kiloen. Som vanlig var fiskene speilblanke og fulle av krutt!

Søndagen bare preg av litt redusert form for min del og meget kraftig vind over hele øya. Jeg tror vi ga oss etter 1 times fisk, og nøt istedet en bedre middag hos Slakter Stig i Stege by.

Mandagen hadde vi satt av halve dagen til fiske, Jydeleje fra første solstråle. Dagen endte på 7 fisk med største fisk på 3kg+

Legg igjen en kommentar